Sarah Mayer

Home / Aktuelt / Sarah Mayer

Sarah Mayer er den første ikke-japanske kvinnen som fikk svart belte i judo. Hun startet å trene judo på Budokwai i London, England. Denne meget berømte judoklubben ble grunnlagt av den legendariske Gunji Koizumi 26. januar 1918. Mayer besøkte Japan på 1930-tallet, og der trente hun blant annet på Kodokan. Senere trente hun også judo på Kyoto Butokukai.

1. mars 1935 kunne man lese følgende overskrift i Japanese Times: “Utenlandsk kvinne vinner shodan på Butokukai”. Sarah Mayer hadde blitt tildelt denne beltegraden noen dager tidligere, 27. februar 1935. Dermed ble hun den første kvinne som ikke var fra Japan med svart belte i judo.

Hun reiste tilbake til England samme år som hun mottok 1. dan, og i Burgh Heath startet hun sin egen klubb. Når hun ikke trente judo skrev hun artikler for blant annet teatret og for Evening Standard.

Her kan dere se en judo- og kendodemonstrasjon fra 1937. Kvinnen (omtrent midt i videosnutten) er Sarah Mayer.

Related Posts
Ryoko Tani