Ukemi waza

Home / Trening / Teknikk / Ukemi waza

Noe av det første man trener på i judo er fallteknikker, og ukemi waza er en viktig del av treningene uansett hvilket nivå man er på. Ukemi waza er praktisk, nyttig og enkelte ganger livsviktig. Mange mener at det er fallteknikken som viser hvor god en judoka egentlig er.

Målet bør være at selve fallteknikken skal være en naturlig reaksjon på et fall. Så enkelt er det, men det kan være lettere sagt enn gjort. Her er noen generelle tips som vil gjøre det mindre vondt å falle:

  • Man bør senke tyngdepunktet sitt så raskt som mulig.
  • Kraften (farten og kroppsvekten) bør reduseres.
  • Utsatte kroppsdeler kan avlastes ved at andre kroppsdeler treffer bakken først.

Jeg har kun kjenskap til at man trener ukemi waza i judo, aikido, hapkido og jujutsu. Jeg har trent en del shotokan karate og litt taekwondo, men i disse kampformene ble det ikke fokusert på fallteknikk i det hele tatt.

Related Posts