Peta Wilson

Home / Kjente judoka / Peta Wilson

Peta Wilson er mest kjent for sin rolle som Nikita i tv-serien med samme navn. Men hun har også gjort karriere som fotomodell.

Fordi faren hennes var offiser i hæren måtte familien flytte mange ganger. Store deler av oppveksten bodde Peta Wilson hos bestemoren sin, Elisabeth. Elisabeth vekte Peta omtrent klokken 4 hver morgen slik at de kunne svømme. “Elisabeth lagde deretter et proteinrikt måltid til meg med egg og lammekjøtt,” forteller Peta. “Etter jeg hadde spist ble jeg sendt på basketball-trening. Etter skolen trente jeg judo.” Siden de flyttet ofte, måtte Peta raskt venne seg til å stadig bli kjent med nye mennesker.

Allerede før hun fylte tretten år Peta bodd på et dusin forskjellige steder, men mesteparten av tiden bodde hun i Papau i New Guinea. Uten tilgang på tv eller radio måtte hun og broren underholde seg selv. Liza Minnelli og Neil Diamond ble ofte spilt på båndspilleren mens de to søsknene mimet ivrig til tekstene. Fire år gammel fikk hun malaria, og sykdommen varte i ni måneder. Foreldrene hennes skilte seg i 1982.

Som tenåring vant Peta flere konkurranser i seiling sammen med broren og faren hennes. Hun var også den yngste og beste spilleren på det australske landslaget i basketball. Carlyne White, Petas mor, ønsket at datteren skulle få litt mer feminine impulser. Derfor ble hun sendt på en modellskole. Der ble hun raskt oppdaget av en agent.

Som attenåring ble hun fotomodell i Europa. Etterhvert ble presset for stort for Peta, og hun ble svært syk. Diagnosen sa anorexia og bulimia. For å bli kvitt sykdommen, og for å få en ny start på sitt voksne liv, reiste hun til Los Angeles i 1991. Her leide hun et hus sammen med en venninne. Noen måneder senere traff hun filmskaperen Damian Harris.

Etter å ha kjent Harris i tre måneder flyttet de sammen i en leilighet i Hollywood Hills. Peta begynte på skuespillerkurs og fikk etterhvert små roller i filmer og tv-serier. Nikita ble hennes gjennombrudd som skuespiller. Rollen som Nikita medførte arbeidsdager på opptil 17 timer.

I tillegg til å trene, er Peta Wilson opptatt av biler. Hun eier blant annet en 1958-modell Chevrolet Impala convertible, en 1957-modell T-Bird og en 1938-modell Dodge.

Related Posts