Stiv heks

Home / Trening / Stiv heks

Det er viktig at en judoutøver ikke er redd for kroppskontakt, og at vedkommende har evnen til å samarbeide med andre. I tilleg kan denne øvelsen varieres slik at den blir svært judorelevant.

  • Nivå: alle
  • Alder: over 8 år
  • Antall: minst 6 (helst 10 –>)
  • Utstyr: –

Beskrivelse

Denne leken egner seg best inne. 1-3 av utøverne er hekser (evt. trollmenn). Disse blir merket slik at alle vet hvem som er hekser. (Man kan la være å skille de fra de andre for å øke vanskelighetsgraden.)

De utøverne som berøres av heksen, blir til på mystisk vis helt stive. De står oppreist med bena litt fra hverandre. De kan befris av noen som ikke er tatt på ved at disse utøverne krabber/åler seg mellom bena på de som er tatt. Heksene forsøker å gjøre alle stive, mens de andre motarbeider dette ved å befri så mange som mulig.

Varianter

Heksene må klare å rive en utøver ned i bakken får vedkommende blir stiv. For å befri en utøver må man kaste vedkommende. Her er det bare å bruke fantasien. Pass bare på at utfordringene ikke blir for store, slik at intensiteten går ned.

Related Posts