De ashi fotball

Home / Trening / De ashi fotball

De ashi barai er en av de aller mest grunnleggende feiingene i judo. Enkelte nybegynnere kan synes at det er vanskelig å holde foten i riktig stilling. Denne øvelsen kan være til god hjelp for disse utøverne. Øvelsen er ganske intensiv.

  • Nivå: alle
  • Alder: over 10 år
  • Antall: 2 eller flere
  • Utstyr: 1 ball (eller flere baller)

Beskrivelse

I denne leken bruker man en eller flere baller. Alle typer baller fungerer, men de bør ikke være for tunge.

Utøverne sentrer ballen til hverandre med føttene. Det er kun tillatt å passe ballen ved hjelp av en de ashi barai-bevegelse. Sjekk at utøverne ikke sparker ballen på andre måter…

Det er ikke lov til å dempe ballen. Dette punktet er meget viktig fordi det er dette som gjør øvelsen judorelevant. Utøverne må sørge for å komme seg i riktig posisjon tidsnok, og deretter er poenget å sentre ballen så nøyaktig som mulig til en annen utøver.

Varianter

Krøll sammen et lite papir, og bruk dette som ball. Dette øker vanskelighetsgraden betraktelig fordi utøverne må feie helt nede ved gulvet.

Det går an å dele utøverne inn i to lag som spiller mot hverandre. Reglene er stort sett de samme, men hvis ballen treffer veggen får det motsatte laget poeng. Man kan spille mot et mål, eller man kan forsøke å sentre et visst antall ganger. Andre varianter kan handle om hvor mye kroppskontakt som er tillatt.

Related Posts