Crashball

Home / Trening / Crashball

Det er selvsagt viktig at en judoutøver ikke er redd for kroppskontakt, og mange øvelser på en judotrening har til hensikt å venne utøverne til nettopp dette. Dette ballspillet egner seg bra fordi man ikke må overdrive virkemidlene.

  • Nivå: alle
  • Alder: over 12 år
  • Antall: minst 6 (helst 8-10)
  • Utstyr: 1 ball

Beskrivelse

I denne leken bruker man 1 ball. Jeg har brukt medisinball med stor suksess med litt eldre utøvere – 15 år og oppover. Det er en fordel med litt størrelse og tyngde på ballen, men man bruker selvsagt det man har.

Utøverne deles inn i to lag. En matte i hver ende av dojoen brukes som mål. Denne matten skal ligge nede på gulvet.

Laget får poeng dersom en utøver klarer å legge ballen på den matten som er mål. For at målet skal godkjennes må utøveren legge ballen på matten, eventuelt kaste seg ned på matten med ballen i hendene. Det viktigste er at utøveren har kroppskontakt med ballen hele tiden.

Den som har ballen har ikke lov til å bevege seg i rommet, men medspillerne kan løpe fritt omkring. Motspillerne skal forsøke å erobre ballen. Det er lov til å bruke makt (les: judo), men det er bare 1 motstander som har lov til å forsøke seg hver gang. Hvis en utøver blir angrepet av 2 motspillere, mister det aktuelle laget 1 poeng og den som ble angrepet får frikast.

Det laget som forsvarer målet har lov til å dekke matten med kroppen, lage forsvarsmur, eller bruke andre lure knep. Angripende lag har lov til å rydde vekk eventuelle forsvarsspillere.

Related Posts