The Fighting Spirit of Judo

Home / Samfunn og kultur / Litteratur / The Fighting Spirit of Judo

Yasuhiro Yamashita er den mest suksessfulle judoutøveren som noen gang har levd. I årene mellom 1977 og 1985 vant han utrolige 203 kamper på rad – de aller fleste med ippon-seier. Det er klart at når en judoka som har vunnet 9 All Japan Championships, 1 OL og 4 VM skriver, så leser vi med interesse.

Her er det mye interessant å finne, men boken svarer etter min mening ikke helt til forventningene. Dessuten synes jeg den er litt rotete bygd opp.

Det som trekker mest ned er teknikkdelene i boken. Bortsett fra at det kan være morsomt å se hva Yamashita legger vekt i de ulike teknikkene, så er slike bildeserier med kommentarer ganske meningsløse for meg. Det positive med denne boken er alle henvisningene til reelle kamper, synspunkter på idrettspsykologi, tips til styrketrening og så videre.

Forfatter: Yasuhiro Yamashita
Antall sider: 208
Forlag: Ippon Books
ISBN: 1-874572-15-1

Related Posts