Bruce Springsteen

Home / Kjente judoka / Bruce Springsteen


Bruce Springsteen ble født i Freehold, New Jersey, i 1949. I 1973 turnerte han mad bandene Doctor Zoom og Sonic Boom. Etter tre år med disse bandene fikk han en platekontrakt hos Columbia Records. Debutplaten ble en umiddelbar suksess, og i løpet en og samme uke figurerte Bruce Springsteen and the E Street Band på forsiden til både Time og Newsweek.

I 1976 ga han ut sangen “Born to Run”. Innholdet i denne sangen er på mange måter en god indikasjon på hva alle hans tekster handler om – “den amerikanske drømmen”. Samtidig er mange av tekstene hans et oppgjør med denne drømmen. “Born in the USA” er bare et eksempel på dette. Etter mer enn 25 år i bransjen er Springsteen fortsatt en av verdens mest populære artister. For tiden er han på turné i Europa. Konsertene har nok en gang fått strålende mottakelse av en samlet musikkpresse.

Bruce Springsteen er kanskje ikke verdens mest kjente judoutøver, men han er en av de mest berømte artistene verden har sett de siste 25 årene. Noen klider på Internett påstår at han kan noen få judoteknikker, og det er visstnok kastteknikker han er spesielt opptatt av.

Related Posts