Ben Nighthorse Campbell

Home / Kjente judoka / Ben Nighthorse Campbell

Ben Nighthorse Campbell

Senator Campbell er ikke sælig kjent i Norge, men politisk interesserte amerikanere vet godt hvem han er. Campbell ble født i 1934. Han har mellomfag i idrett og kunst fra 1957. Ben Cambell er indianer, og da han ble valgt til senator i Colorado i 1992, ble han den første personen av indiansk avstamning som hadde fått et slikt verv på 60 år. Han skiftet fra Demokratene til Republikanerne i 1995, men ble likevel gjenvalgt som senator i 1998.

Campbell er bare en av mange amerikanske kongressvalgte som har deltatt i OL. I 1964 var har med på OL-laget i judo som USA sendte til Tokyo. Campbell vant de Pan-Amerikanske lekene i judo i 1963, og han vant 3 amerikanske mesterskap i judo.

I 1969 ble Ben Campbell valgt til “Judo Competitor of the Year” av Blackbelt Magazine. I løpet av sin karriere som aktiv judoka gikk Campbell mer enn 1500 kamper.

Ben Campbell trente for det meste på San Jose State College i USA og i Korea og Japan under trenere som Daigo, Osawa, Some, Hayama, Sugata, Mifune og Kawamura. For å virkelig kunne utvikle seg som judoka trente han i tre år på Meiji Universitetet i Japan der mange verdensmestere og japanske mestere trente. Etterhvert fikk han 5. dan i judo, brunt belte i kendo og dessuten trente han karate og aikido under oppholdet i Japan.

Ben Campbell ble avbildet på forsiden av det amerikanske magasinet “Parade” høsten 1997. I et intervju i bladet fortalte han om sin ungdom. Campbell innrømmer her at han var litt i tøffeste laget. Han sa at judo hadde hjulpet ham til å utvikle selvkontroll, og på den måten hadde han klart å utnytte hele sitt potensiale på en positiv måte – helt i tråd med prinsippene i judo.

Kilder: Blackbelt Magazine, Discovery Channel

Related Posts