Brigitte Auber

Home / Kjente judoka / Brigitte Auber

Brigitte Auber ble født 27. april 1928. Hun har spilt i over 30 filmer, og hun var mest aktiv på midten av femtitallet. Auber var svært ettertraktet og berømt i sitt hjemland – både på grunn av sitt utseende, men også fordi hun var en seriøs og hardt arbeidende skuespiller. Auber spilte ofte brunette-rollen i såkalte “Nouvelle Vogue”-filmer. Den kjente Alfred Hitchcock brukte henne i filmen “To catch a thief”. Etterhvert overtok Brigitte Bardot rollen som fransk publikumsfavoritt, og Brigitte Auber forsvant fra filmbransjen.

ba02Brigitte Auber var en av de mest seriøse kvinnelige judoutøverne i Frankrike på denne tiden, og hun fikk brunt belte (1. kuy) i 1960. Hun var svært aktiv i promoteringen av judo som kampform for kvinner. Det var ikke så mange kvinner som drev med judo på femtitallet, og hun ble stadig intervjuet om sin store lidenskap. Det er sannsynlig at hun var en viktig grunn til at judo ble populært blant franske kvinner.

Related Posts