Snikende tiger, skjult drage

Home / Filmer / Snikende tiger, skjult drage

Snikende tiger, skjult drage handler mye om jakten på et sverd kalt Den grønne skjebne. Vi befinner oss i Kina. Li Mu Bai (Chow Yun-Fat) lengter etter fred. Sverdet Den grønne skjebne overlates til Yu Shu Lien (Michelle Yeoh), hans hemmelige kjærlighet. Sverdet blir stjålet, og den hovedmistenkte er Yu Shu Lien (Ziyi Shang).

Min vurdering

[taq_review]

Snikende tiger, skult drage inneholder noen av de vakreste, beste og mest usannsynlig kampscenene jeg har sett noen gang. Hovedpersonene slåss på bakken, i trærne, i lufta og langs vegger – både med og uten våpen. Fantastisk!

Michelle Yeoh og Chow Yun-Fat gjør noen imponerende rolletolkninger, og det samme gjelder den unge og yndige Ziyi Zhang. Selv om handlingen er litt rotete, så gjør ikke det noe. Filmen er en estetisk nytelse, og det er det som er viktig i denne sammenhengen. Anbefales på det sterkeste.

Fakta om filmen

USA/KINA 2000
Orginaltittel: Wo Hu Zang Long (Crounching Tiger, Hidden Dragon)
Regi: Ang Lee
Skuespillere: Chow Yun-fat, Michelle Yeoh, Zhang Ziyi
Lengde: 121 min

Related Posts