Hillary Wolf

Home / Kjente judoka / Hillary Wolf

Hillary Wolf er mest kjent for sine roller i Home Alone og Home Alone 2. Det er ikke så mange som vet at hun også er en meget rutinert judoka. Under OL i Atlanta (1996) deltok hun på det amerikanske landslaget i klassen for damer inntil 52 kg.

Hillary Wolf er født og oppvikst i Chicago. Allerede i 1983 hadde hun sin filmdebut i tv-serien A Matter of Principle. Her hadde hun en replikk: “Daddy, can I have a cracker?”

hillarywolf1Hun fikk tilbud om å spille i reklamefilmer for alt fra McDonald’s til Kleenex. I Kleenex-reklamen spiller hun en syk jente. Hun husker med gru tilbake på de åtte timene hun måtte nyse.

Hillary Wolf vært med i mer enn 10 filmer – blant annet i Home Alone og Home Alone 2 som søsteren til Macauley Culkin. Hennes siste film var Big Girls Don’t Cry, They Just Get Even i 1992.

Wolfs første møte med trening og idrett var dansing, men det viste seg raskt at dette ikke var fartsfylt nok for henne. I 1984 – bare syv år gammel – begynte hun å trene judo. Hennes eldre bror hadde allerede trent en stund. Han brukte henne som forsøkskanin, og dette gjorde at Hillary også ville begynne å trene. Foreldrene var ikke særlig begeistret til å begynne med. Like vel begynte hun å trene i Uptown Judo Club. Noen måneder senere deltok hun i junior-OL i Chicago. Hun veide bare 23 kg og deltok i den laveste vektklassen. Om denne opplevelsen sier hun: “Jeg var ikke noe særlig seriøs, og jeg fikk ordentlig bank.” Uansett fikk dette henne til å innse at hun ikke likte å tape, og i løpet av de neste seks årene vant hun seks junior-OL og syv nasjonale juniorstevner.

Da Hillary Wolf fylte 15 år fant hun ut at hun måtte velge en retning i livet sitt. I stedet for å satse på en skuespillerkarriere, valgte hun å vie all sin tid til judotrening og konkurranser. “Jeg måtte gjøre et valg,” sier hun. “Folk flest forstår ikke det – de tror at jeg er gal, men jeg innså at dersom jeg skulle lykkes i judokonkurranser måtte jeg avslutte skuespillerarbeidet.”

Nå har Hillary har trent judo i 12 år, og har 2. dan. Selv om hun ikke er så gammel, har hun mange gode resultater å se tilbake på allerede. I 1995 ble hun nummer 2 i US Senior Nationals, nummer 1 i US Olympic Festival, nummer 3 i US International Invitational, nummer 5 i VM, nummer 2 i Swedish Judo Open og nummer 1 i Finnish Judo Open. I 1994 vant hun US Senior Nationals, US Olympic Festival og fikk andreplass i US International Invitational. Wolf er 6 ganger USJF Junior National Champion, 5 ganger USJI Junior Olympic Champion, 4 ganger USJI Senior National Champion… Ikke noe å skamme seg over akkurat!

Hillary Wolf representerte USA både under OL i 1996 og i 2000. Siden den gang har hun ikke gjort seg bemerket i internasjonale konkurranser.

Related Posts