Hagakure

[frame src=”http://i1.wp.com/judomania.org/wp-content/uploads/hagakure.jpg” width=”141″ height=”200″ lightbox=”on” title=”Hagakure” align=”right” ]Hagakure betyr “i skyggen av løvet”. Dette er en håndbok for samuraier. Boken inneholder anekdoter og visdomsord som skal gi innsikt og veiledning i filosofien bak og oppførselen til de som kaller seg ekte utøvere av bushido – krigerens vei.

Hagakure bør leses med et åpent sinn. Mange av tankene som her presenteres er milevis fra det som er vanlig både i vår tid og i vår del av verden. Denne oversettelsen inneholder 300 av de 1300 tekstene man finner i originalen.

For moderne norske budoka, kan den være interessant som et historisk dokument. Men for de aller fleste tror jeg at innholdet blir litt for spesielt.

Forfatter: Yamamoto Tsunetomo
Forlag: Kodansha
ISBN: 4-7700-2612-9

Related Posts